{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
211 visninger | Oprettet:

At være med ude at køre {{forumTopicSubject}}

Heeej, nu det ikke en hemmelighed at jeg tit finder nogen og være med ude at køre i deres lastbil.

Har efterhånden fået en ok stor forståelse for både toldsnore, lifte, palleløftere, dokument skriving luft ind og ud af trailere, hvordan man stiller godset osv osv

MEN jeg mangler lidt mere tillid og "stol på dig selv" holdning, samt det at kunne blive ved med at huske hvordan man gør, så jeg kan udvikle min viden i stedet for hele tiden at skulle "samle op".

(Nogle ting er måske 3 måneder siden jeg sidst gjorde ××××× en enkel gang og så kan jeg ikke huske hvordan jeg gjorde eller have tillid til det jeg kan huske er rigtigt)

Hvad kan jeg gøre for at jeg der hjemme eller når jeg sidder i toget eller lignede, kan "øve mig" uden faktisk at være i nærheden af lastbilen.


Kommentarer på:  At være med ude at køre
 • Johannes H
  Johannes H Tilmeldt:
  dec 2018

  Følger: 1 Svar: 1
  #1   6. okt Evt. Tage nogle billeder at forskællige situationer. Og kig så på billerne så ofte du kan...

 • #2   6. okt Har personligt ALDRIG kørt med toldsnor, men har dog haft plomb på traileren. Og som Johannes H foreslår tager jeg billeder af situationen når jeg står i den og gemmer billederne. Eller laver en miniguide til hvordan jeg gør ting.

  Fx har jeg en miniguide til til/frakobling af sættevogn/hænger liggende i min pung jeg lavede da jeg tog hængerkort. Mens jeg var ved Carlsberg lavede jeg en miniguide til hvordan man samler og skiller et Link-trailer modulvogntog, da jeg kun har kørt 2 gange med dette indtil videre.

  På den måde kan jeg selv huske det bedre og finde noget selvsikkerhed i at jeg ALTID kan slå det op hvis jeg skulle komme i tvivl.


 • #3   7. okt Eller, når du er i en ny situation, så prøv om du kan se situationen som et billede eller en tegning - og så sæt nogle relationer på disse:

  Når jeg kobler en sættevogn på min trækker, er rækkefølgen af de ting skal, nøje planlagt som en lille tegneserie...
  - Bakke på til "klik"
  - Inden jeg kravler op til slanger/ledninger, kan jeg på venstre side godt se, om låsen er låst
  - På med slanger og ledninger
  - Om på højre side, og tjek lås igen, inden benene rulles op.

  Faktisk blot 4 tegninger, som kun eksisterer oppe i mit kødhoved.

  Vi er bedre til at huske visuelle ting, end tanker.


 • #4   7. okt Sidder bare lidt og "frygter" jeg får lavet den nye bog til grundforløbet til lastbiluddannelsen ved de der teknikker der

  og det er med til at tricke mine "katestrofe tanker" omkring åååh nej er det nu godt nok

  skal kunne blive mere selvstændig og ikke "klemme mig op af en guide"


 • #5   7. okt Guiden er jo en du selv har lavet og derfor noget som tegn på din selvstændighed. Der er ikke noget i vejen ved at erkende din egen svaghed og lave dig selv nogle dimser så det er nemmere at huske ting.

 • #6   7. okt DD
  frygter det tager overhånd og ikke bare er en hjælp


 • #7   7. okt Ina, den guide jeg har lavet til sammenkobling ligger stadig i min pung og jeg har ikke haft den oppe en eneste gang siden jeg lavede den. Bare det at den ligger der og at jeg ved den er der hvis jeg bliver i tvivl er godtnok til mig. Det samme med den til Link-trailer. Men fx til mit ADR der vil jeg aldrig kunne lave en lille guide eller tilsvarende, så der skal jeg have det meste af det siddende på rygraden, eller slå det op i min bog hvis jeg bliver i tvivl

 • #8   7. okt For rigtig mange, er det nok bare at skrive det ned på et stykke papir - og så bare smide papiret ud... Når det er skrevet, sidder det fast.

  Det gælder om at finde sine egne metoder.


Kommentér på:
At være med ude at køre

x