Mange vognmænd har svært ved at skaffe chauffører

Mange vognmænd har svært ved at skaffe chauffører

617visninger 0 svar | 6. sep 2016
Hver fjerde vognmand leder forgæves efter nye chauffører. Faktisk er der næsten 10.000 ubesatte stillinger i transport- og handelsbranchen i dag, og det er ikke kun et stort problem for vognmændene, siger branchedirektør hos Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, Lars Wesch.

- Hvis ikke vi får tilført tilstrækkeligt med arbejdskraft til transportbranchen, så vil vi opleve en lavere produktivitet i samfundet. Det betyder reelt, at vi allesammen bliver fattigere i sidste ende, så det er et stort problem, siger han til DR Trekanten.

Vognmandsfirmaet Bent Laugesen A/S ved Bredsten har haft så store problemer med at finde folk, at ejer Peter Laugesen nu helt er stoppet med at lede efter chauffører.

- Vi har været meget større førhen og haft over 100 mand ansat. Men det har jeg ikke intentioner om i dag, for problemet er, at hvis du søger nogle folk, så kommer der ikke nogen. Der er simpelthen ikke nogen, der vil køre lastbil i dag, siger han til DR Trekanten.

Så selvom virksomheden kunne købe nye vogne, sker det ikke, da der ikke er folk til at køre i dem. Og det er måske vognmændenes egen skyld, for de skal være bedre til at hive unge ind i en tidlig alder og lære dem op, mener Peter Laugesen.

- De får ikke erfaringer ved bare at gå i skole, siger han.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mange vognmænd har svært ved at skaffe chauffører
Annonce