{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kørsel uden kort
  • #1   20. apr 2012 Det kommer vel lidt an på hvorfor man kører uden kort i..
    Om det er fordi man har bestilt ét, som ikke er kommet endnu.. eller om det er fordi man har brugt alle køretimerne på sit kort, og så bare fortsætter uden.. feks.


  • Lars L
    Lars L Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 3
    #2   20. apr 2012 Vognmanden for altid dobbelt up , men hvorfor køre uden ??

  • Kenneth C
    Kenneth C Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 257
    #3   21. apr 2012 Jamen hvis man nu fx kører en bil hjem fra værksted uden kort, og bliver stoppet på vejen.

    Hvad skal det koste?

    Og vognmand får dobbelt op?


  • #4   21. apr 2012 finn kørsel uden kort fordi det ikke er kommet men er bestilt er ikke tilladt så det giver bøde og ja også til chef hvorfor køre hjem fra værksted uden kort det er jo bare at sætte kortet i og sæt den på out da værksteds kørsel er tilladt men fritaget

  • Kenneth C
    Kenneth C Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 257
    #5   21. apr 2012 Alex hvis du nu åbnede øjnene og brugte din tvivlsomme intelligens til at læse mit indlæg igennem bare 4 gange mere kunne det være du kunne samle nok hjernekapacitet til at forstå hvad der egentlig stod.
    Med så stor mangel på tankevirksomhed, ville jeg ikke himle op omkring andre værende dumme.

    Sgu utroligt man ikke kan stille et simpelt spørgsmål uden de lokale kanal 19 helte skal komme med deres evige bavl og snot!

    Men for din skyld vil jeg informere dig om at spørgsmålet lød på PRISEN på bøden og ikke hvorvidt det var tilladt. Klovn.


  • #6   21. apr 2012 Mon ikke prisen ligger på 3.000 til chaufføren og dobbelt op til vognmanden hvis vi lader være med at regne evt. for meget kørsel med...

    Tallet er et skud og ikke noget jeg er sikker på...

    Hvad har du nu lavet ;op


  • #7   21. apr 2012 Enhver overtrædelse af kontrolapparatforordningen udløser pr. forhold en bøde på 3.000 til chaufføren og 6.000 til vognmanden - Det er helt simpelt.

  • Kenneth C
    Kenneth C Tilmeldt:
    aug 2011

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 257
    #8   22. apr 2012 Fint! Tak for det smiley



  • #9   22. apr 2012 Jeg fik en bøde på 3000 for at køre uden kort, men da vognmanden fik sin bøde på 6000, nægtet han at betale, da kortet var bestillt, og det var den gang de IKKE kunne lave kort hurtig nok i begyndelsen, jeg fik refunderet de 3000, og har ikke kørt uden kort siden den gang i 2007....

  • #10   22. apr 2012 3000 får du uanset hvilken land i norden du kører i uden kort...

  • #11   22. apr 2012 Alex

    Bøden du tænker på, på 5.000 er for at køre uden kørekort. At køre uden førerkort betyder jo ikke, at man ingen kørekort har - derfor er det udelukkende en overtrædelse af kontrolapparatforordningen.


  • #12   22. apr 2012 Så var det ikke helt ved siden af det jeg skrev... Synes også der er en gylden tråd omkring de 3.000 kr der..

  • #13   22. apr 2012 Der er ikk nogen faste priser på at køre uden kort, det er noget de regner ud, når de har fundet grunden til du køre uden kort. kan du dokumentere at du har bestilt et kort, men det endnu ikk er kommet, og du har overholdt reglerne, så er der intet at komme efter. så længe du laver en udskrift med Navn, cpr-nr., kørekort nr. og underskrift, for hvergang du går i hold.. Men overtræder du reglerne, så er de ligeglade med om du har bestilt et nyt smiley

  • #14   22. apr 2012 Benne

    Det er jo klart, at det ikke er ligemeget om man har kørt 1 time, 1 dag, 1 uge eller en måned uden kort.

    Men som udgangspunkt hører det under kontrolapparatforordningen og det er den der typisk udløser de største bøder - Overtrædelser af køre/hviletid er ikke i nærheden og udregnes på en ganske anden måde - Det var pointen med det jeg skrev og at det intet har at gøre med bøderne for at køre uden kørekort!


  • #15   22. apr 2012 derfor er der da ikk en fast bødetakst for at køre uden kort, hvis der er en ulovlig grund til at det er uden kort, så er der bøde, hvis man mangler sit kort, er der ingen bøde, let og enkelt.. og derfor kan man umuligt sige "3000kr for at køre uden kort" for enten koster det intet, eller også meget mere ! jeg VED det af bitter erfaring !

    Og så hjælper det sgu ikk at komme med alle jeres lovbøger og jeres skidt, for jeg kender det fra virkeligheden, og politiet er også selv bedøvende ligeglade med hvad der står i bøgerne, de udregner det hele i % .. længere er den ikk..


  • #16   22. apr 2012 Benne

    Du læser jo ikke hvad jeg skriver! Men når du ved det af bitter erfaring, så kan du jo skrive hvad det koster at køre hvor længe uden kort.

    De bøder jeg nævner, det er grundtaksterne i den forordning de her går ind under. Naturligvis er man nød til at regne det ud i procenter hvis der er kørte mange timer eller flere dage - Gjorde man ikke det, så ville det jo blive forholdsvis billigt at køre uden kort.

    Til sammenligning koster en manglende skive 6.000 - Og vi er vel enige om, at den dækker 24 timer???

    Jeg har en bekendt der lige har fået kaldt skiver ind og i den følgeskrivelse der er med, der står, at hvis der er mere end 2 - Siger og skriver TO - Overtrædelser af kontrolapparatforordningen, så er det minimum en betinget frakendelse af kørekortet!

    Med andre ord, så kan man ikke køre ret mange timer eller dage uden førerkort og stadig være i besiddelse af et kørekort!


  • #17   23. apr 2012 Jeg siger, der er ingen bødetakster for KUN at køre uden kort, med mindre der er noget ulovligt blandet ind i det, du fortæller hvad hver forseelse koster? hvis der ikk er kørt for længe eller noget som helst, så koster det ingenting at køre uden kort, hvis der kan dokumenteres at der er bestilt et kort.. Hvis der ikk er bestilt et kort, og du køre uden, og reglerne stadig er holdt, så ved jeg ikk hvad det koster, men hvis du siger det koster 3000kr. så er det jo nok 3000kr. ! 81% + 84% overskridelse af køre/-hviletidsreglerne uden kort, koster 17.430kr. og ubetinget frakendelse af kørekortet

  • #18   24. apr 2012 17.430,- Det var da i grunden billigt. Hvor længe smutter kortet så? 6 måneder som ved kørsel på lus?

    Jeg har jo udelukkende forholdt mig til den bødetakst som kørsel uden kort går ind under og det var DET der blev spurgt om!

    Det du skriver, det er, at hvis bare man har bestilt et kort, så straffes det ikke at køre uden såfremt man ikke har kørt for længe - er det rigtigt forstået? I fald det er, så må jeg erkende, at det tror jeg simpelthen ikke på - Få du lige en betjent til at give dig det på skrift!

    Skulle det være rigtigt, så kunne vi alle køre uden kort, hvis bare vi ikke kører for længe - Det holder jo ikke.


  • #19   26. apr 2012 jeg ved ikk hvor længe kortet ryger endnu..

    Før jeg fik mit førerkort, der ringede jeg til nordjyllands politi, og spurgte om man måtte køre uden kort, så sagde de ja, hvis der er bestilt et, og det kan dokumenteres, så må man køre i 15 dage, eller 18, det kan jeg ikk huske smiley men fint fint, du får ret og jeg får ro smiley


  • #20   26. apr 2012 Ja man må godt kører uden kort hvis man har bestilt nyt

  • #21   26. apr 2012 Benne og Michael J

    Det afhænger altså af hvorfor man har bestilt et nyt. Hvis det er sløseri osv. så må man ikke køre en meter - Hvis man har bestilt et nyt fordi det gamle er defekt, ja så må man køre et bestemt antal dage på udskrift.

    Der har lige været en tråd om det og jeg har en kollega der lige har været det igennem. Men cool nok, jeg turde bare ikke køre uden at have det på skrift.


  • Dennis L
    Dennis L Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 10
    #22   30. apr 2012 kørsel uden kort må kun ske hvis du har tabt det eller det er gået i stykker, jeg har en sag, hvis du køre uden kort så er det en overtrædelse på ca 89% og dermed har du ingen køre-kort, d. 4 juni skal jeg i retten med lige det problem , jeg havde tabt min pung til familie fest, det opdager jeg om morgen, køre uden kort og laver et print til fyraften, en måned senere bliver jeg stoppet, anklageskrift, siger 89 % og det ryger ved 30% ... her i D.K for du en bøde hvis du glemmmer dit Kørekort men er det Førekort så napper de dit levebrød. jooo de er sgu dygtige

  • #23   3. maj 2012 mærkeligt dennis,or jeg blev stoppet uden kort, det var ikk overtrædelse med 89% ??

  • Dennis L
    Dennis L Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 10
    #24   6. maj 2012 hej Benne da jeg blev stoppet havde jeg kørt de timer jeg må og holdt pause men Ove K Hansen fra storvognskontrollen i valby de sa gde at du må ikke køre uden dit kort kun hvis det er blevet væk eller gået i stykker, jeg har et anklageskrift der siger noget andet, så hvis du har et godt råd eller kan komme med noget dokumetation,, hvis det ikke var en overtrædelse med 89% hvad var det så ... og hvor længe havde du kørt . hvis du glemmer at sætte den på hvil og du så næste dag bare køre vidre så har du et problem med hviletiden, hvis du køre alligevel og laver et print til fyraften så har du overtrådt din hviletid med ca 58 % men du skal nok få at vide hvordan det går i retten d. 4 Juni

  • Dennis L
    Dennis L Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 10
    #25   6. maj 2012 man bestiller vel ikke et nyt kort, hvis du ved at det ligger hos et andet familie , medlem , men da de bor en times kørsel fra mig , de ringer til mig og siger at min pung ligger hos dem, jeg laver et udskrift og det har politiet , men alligevel sigter de mig for overtrædelse på 89 %

  • #26   6. maj 2012 vis du mangler advokat til din sag vel jeg stærkt anbefale at bruge advokat huset i holstebro de har meget med storvogns sager at gøre de har også hjulpet mig igennem sådan en sag der som din. vel kun ønkse dig held og lykke med det for det er bare ikke nemt mod staten

  • #27   6. maj 2012 ER det da så svært i disse tider, hvor man ikke kan snakke sig ud af noget som helst efterhånden, at køre efter bogen???

    Hvis man absolut vil køre digital tachograf uden kort, og uden skriftlig tilladelse til dette, så beder man jo også nærmest om at få ballade hvis man bliver kontrolleret.

    Jeg kender også folk der flytter deres biler uden kort i i weekenderne - selvfølgelig ganske få minutter. Men jeg gør det helst ikke, for jeg gider ikke stå med bøvlet bagefter. Så er jeg ligeglad med om i har hørt på færgen eller snakket med kollegaerne ved port 3 om det. Jeg kender også nogen der har et kort til rådighed som anvendes til at flytte biler med ifb. med vask og værkstedsopgaver - så køres der ikke uden kort, men at føreren så måske ikke er den rigtige, kan de jo ikke se 14 dage efter i en kontrol. Og når kortet stort set kun bliver brugt i weekenderne, så kan det jo også sagtens bare være en afløser de har til at hjælpe på ærlig vis...


  • #28   7. maj 2012 Morten,

    Sæt den på OUT kørsel, hvis du flytter den i weekenden.

    Umuligt at bevise det var andet smiley


  • #29   7. maj 2012 Morten,

    Det er selvfølgelig rarest hvis bilen bare har holdt stille hjemme hele weekenden.

    Du kører jo eksport, og holder "ude-weekender".. hvor nemt har du ved at holde dig under 90 timer / 14 dage?
    Du spørger hvor svært det er at køre helt efter bogen idag. Og der vil jeg mene det afhænger af hvad for noget køren man har.
    Da jeg kørte Nord-Italien, overholdt jeg såvidt muligt daglige og ugentlige køretimer & hvil, men mine 90 timer udløb somregel i Syd-Tyskland, på vejen hjem.
    Når vi trækker Sjælland-Jylland, er det nemmere, men det sker da også at tiden udløber feks 1 time hjemmefra fredag. Og så overnatter jeg altså ikke dér smiley


  • #30   7. maj 2012 OUT? Hvilken funktion har den?

  • #31   7. maj 2012 Jeg er udemærket klar over at køretid er et problem på eksport.

    Men det emnet her går ud på er kørsel uden kort. Det andet holder vi udenfor da det har været diskuteret til hudløshed, og nok skal blive det igen. Deal???

    BTW, så klarer jeg mig som regel fint med de 90 med det jeg kører nu. Og gør jeg ikke, tager jeg ikke skade af en forlænget weekend hjemme smiley


  • #32   7. maj 2012 Det er til kørsel som ikke er omfattet af køre-hviletider..
    sne-rydning, asfaltering af motorveje, værkstedskørsel, rangering på firmaets plads, osv..

    Sådan forstod jeg det på kursus.. skal siges at jeg ikke selv kører med digital tacho


  • #33   7. maj 2012 Morten,

    Ok ok da


  • #34   7. maj 2012 Der er helt klare regler for hvor langt bilen må flyttes uden kort i forbindelse med f.eks. værksted og på virksomhedens adresse - Det er ikke ret langt - Så vidt jeg husker er det under 1.000 meter.

  • Sune n
    Sune n Tilmeldt:
    feb 2011

    Emner: 1 Svar: 189
    #35   8. maj 2012 Dette er hvad Mr Nobody har skrevet et i tidligere emne...
    " Så længe bilen IKKE forlader virksomhedens område, så må bilen kører 8 km uden kort, efter 8 km skal der monteres et kort, som bare skal registrere en meter så kan kortet tages ud igen... Det er den besked Ålborg Godstransport har fået på et kursus i K/H-tider som vist nok blev afholdt af ham der gutten fra Storvognskontrollerne eller hvad det nu hedder (hjælp!!)... "


  • #36   8. maj 2012 Mellem 2 daglige kørerperioder må der værer 10 km kørsel der ikke er dokumentation for, ikke 10 min men 10km også uden for virksomhedsen område...
    Men bliver du stoppet og har brugt din køretid og bruger reglen med de 10km gælder den ikke, så bonner den istedet... Har lige været afsted på kurset i det nemlig... Ved prøvekørsel på værksted (som jeg har meget af) må vi ved at sætte den på out kører det der kræves af opgaven... Men er det traileren vi skal kører med for at finde fejl på så skal der værer kort eller skive i bilen...

    Buus


  • #37   17. maj 2012 Sune > Det er nemlig korrekt... smiley Men det fortæller jo desværre ikke bødestørrelsen... smiley

    Finn > Det der OUT skal jeg vist lige have kikket på... smiley

    Den med de 90 timer den falder jeg for en gang imellem, men jeg må ærligt tilstå at det ikke er den K/H-regel jeg går allermest op i, så længe jeg får mit nattehvil, mine pauser og mit weekendhvil, så er jeg af den naive tro at politimanden kan og vil se i gennem fingre med de 90 timer... De dage der køres 13 timers rådighedstid, den har jeg satme også svært ved må jeg ærligt tilstå... smiley


  • #38   17. maj 2012 Nobody

    Hvis du ikke har dine 11 timers hvil, så kommer du/I i problemer - Dem er i nød til at respektere, hvis i vil køre på den rigtige side af stregen - Det kan selv vi containertosser få til at hænge sammen.


  • #39   18. maj 2012 alt under en 10 km radius skal ikke forsvares.. dog må du som chauffør ikke flytte rundt på bilen, men en vaskemand eller mekaniker må godt! Det var ordene fra Transportspecialisten da jeg tog det der EU bevis

  • #40   19. maj 2012 Ææs > Det gør jeg også, så vidt det er muligt, det er satme bare ikke altid lige nemt, når man kører med terminsgods... smiley

Kommentér på:
Kørsel uden kort

Annonce