Verdens mest brændstof-effektive chauffører på prøve

Verdens mest brændstof-effektive chauffører på prøve

235visninger 0 svar | 16. sep 2016
9. september samledes 28 chauffører fra hele verden på Volvo Trucks’ demobane i Gøteborg for at deltage i Drivers’ Fuel Challenge. Konkurrencen bestod i at køre en Volvo FH på den 6,9 km lange bane med et så lavt brændstofforbrug som muligt. Dette års finale havde også et ekstra element: deltagere, der klarede banen med tid til overs, fik ekstra point. 

- At overholde tidsfrister for levering er kritisk for nutidens transportvirksomheder. Ved at inkludere et tidspres, bliver Drivers’ Fuel Challenge konkurrencen endnu mere praktisk og relevant i forhold til chaufførernes arbejdsdag. For at vinde skal chaufføren køre på en ekstremt velplanlagt, fremsynet og brændstoføkonomisk måde, siger Ricard Fritz, Senior Vice President, Product and Vehicle Sales, Volvo Trucks.

Opdateret drivline
For at lykkes var chaufførerne nødt til at holde en høj gennemsnitsfart og samtidig holde brændstofforbruget på et minimum, hvilket var muligt takket være en Volvo FH, der var udstyret med den nyligt forbedrede drivline. 

- Vores opdaterede drivline gør det muligt for motor og gearkasse at udnytte deres fulde samlede potentiale for at bidrage til endnu mere effektive transporter, udtaler Mats Franzén, produktchef for motorer ved Volvo Trucks. 

En god chauffør er afgørende
Brændstof udgør en tredjedel af en transportvirksomheds omkostninger. Derfor arbejder Volvo Trucks løbende på at opfylde kundernes stigende behov for brændstofeffektiv transport. Men for at være en ægte brændstofeffektiv transportvirksomhed er det ikke nok med en moderne lastvogn – en god chauffør er også en nødvendighed. Derfor lægger Volvo Trucks meget vægt på køretøjsaflevering og professionel chaufførtræning. 

- Ved hjælp af Drivers’ Fuel Challenge vil vi demonstrere den forskel, en god chauffør gør. En brændstofeffektiv chauffør kan gøre en betydelig forskel og spare helt op til 10 % i brændstofomkostninger. I det lange løb betyder det store besparelser for transportvirksomheder. Jeg er virkelig imponeret over, hvor godt chaufførerne udnyttede lastvognenes potentiale og teknik, siger Lene Larsen, projektleder på Drivers’ Fuel Challenge, Volvo Trucks.

Hård konkurrence
En plads i årets verdensfinale i Drivers’ Fuel Challenge var bestemt ikke noget, man kom sovende til. De 28 konkurrerende chauffører i verdensfinalen havde kvalificeret sig igennem nationale og regionale konkurrencer verden over, hvor hele 12.000 chauffører deltog.

Blandt de 28 deltagere i finalen i Drivers’ Fuel Challenge nåede Stanislav Martynov fra Rusland, Emir Salihović fra Bosnien Hercegovina, Tomáš Horčička fra Tjekkiet og Kjetil Dale fra Norge frem til den endelige finale. Til slut var det tjekkiske Tomáš Horčička, der vandt titlen.

- At vinde Drivers’ Fuel Challenge betyder alverden for mig. Og eftersom jeg både er chauffør og vognmand, ved jeg, hvor meget brændstoføkonomisk kørsel virkelig betyder, siger Tomáš Horčička.

Sammen med titlen som ”verdens mest brændstoføkonomiske chauffør”, fik vinderen også en VIP-rejse for to til et valgfrit Formel 1 løb, hvor de vil få et unikt indblik i F1 verdenen.

Den danske finalist Dennis Rasmussen fra KD Logistik kørte om formiddagen en rigtig god og brændstoføkonomisk indledende runde, men måtte desværre se sig overgået og nåede således ikke videre i finalen.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Verdens mest brændstof-effektive chauffører på prøve
x