Værd at vide om kørekort til lastbil

Værd at vide om kørekort til lastbil

20. dec 2017


Overvejer du at tage lastbilkørekort?

Når man vil køre lastbil er der tale om et “stort kørekort”. Der ligger flere betegnelser under “stort kørekort”, og du skal først og fremmest finde ud af hvilket kort, du skal bruge. Der er forskellige alderskrav til kategorierne - og visse undtagelser fra alderskrav.


Kategorier for lastbilkørekort


  • Kategori C1 (lille lastbil)

  • Kategori C (stor lastbil)

  • Kategori D1 (lille bus)

  • Kategori D (stor bus)


Alderskrav

Ligesom med de øvrige kørekortskategorier er alderskravene fastsat således, at jo mere krævende kategorien er, jo højere er alderskravet.


Dvs. at du kan tage C1-kørekort allerede som 18-årig, C og D1 som 21-årig og D som 24-årig.


Der er dog visse undtagelser. C-kørekortet kan du nemlig allerede tage som 18-årig, som led i en kvalifikationsuddannelse, eller hvis du er ansat i bestemte erhverv, som f.eks. forsvaret eller redningsberedskabet o. lign.

D-kørekortet kan du tage som 21-årig (som tilfældet ved C-kørekortet), som led i en kvalifikationsuddannelse, eller hvis du er ansat i bestemte erhverv, som f.eks. forsvaret eller redningsberedskabet o. lign. - og hvis du er i gang med en bestemt uddannelse - f.eks. mekaniker.Hvordan tager jeg kørekortet?

Al undervisning tilbydes af dit lokale AMU-center. De tilrettelægger uddannelsen og sørger for,at du får al den uddannelse, du har brug for. Skal du f.eks. være langturschauffør, så skal du nemlig ikke bare have kørekortet, du skal også have styr på en masse regler og bestemmelser i forbindelse med selve kørslen - f.eks. køre/hviletid.


Tager du kørekortet som led i en uddannelse eller via en ansættelse i f.eks. forsvaret, så varetager de, at du får den rette undervisning.Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x