Værd at vide når du skal købe varebil

Værd at vide når du skal købe varebil

3. mar 2019
Skal du ud og investere i en ny varebil, men ved du ikke lige om du skal lease eller købe, eller om du skal registrere bilen privat eller under din virksomhed. Vi giver dig her gode råd til hvad du skal gøre når du skal ud og investere i en varebil. 

Find ud af hvilken størrelse du har behov for

Der findes især tre størrelser af varebiler, der er den lille der egner sig til hvis du ikke skal have helt så meget med i bilen. Den mellemstore, er især brugt af håndværkere, der har alt deres værktøjer og materialer liggende klar til når de skal bruge det. Den store varebil, bliver også brugt af håndværkere og generelt af fragtmænd, du har sikkert set postbuddet komme med dine pakker i en større varebil.  Du skal tænke over hvad dine behov er for varebilen, hvad er det du skal have transporteret og hvad vil du gerne have at bilen skal kunne. Er du en håndværker virksomhed, så kan det være en rigtig god ide at gå efter den mellem eller helt store varebil, da bilen skal rumme rigtig meget udstyr og for at dine håndværkeres værktøj ikke skal falde ud i hovedet på dem når de åbner dørene, kan det være en god ide at købe en varebil der er af en god størrelse, så værktøjet får deres egen plads i bilen. Du skal også tænke over valget af bilmærke og hvad den koster i drift, samt om den skal have ekstraudstyr. Bruger varebilen rigtig meget benzin eller har den en dyr grøn afgift, kan det hurtigt blive dyrt for dig, at have varebilen kørende.

Leasing eller køb 

Du har to muligheder, når det kommer til finansiering af varebiler og det er leasing og køb af bilen. Der er både fordele og ulemper ved de to muligheder og det er op til dig om, hvad du mener er den mest egnede finansiering for dig. 

Leasing 
 
Leaser du varebilen, kan du anvende en erhvervsleasing, hvis varebilen skal bruges til virksomheden. Fordelen ved at erhvervslease er at du kan fratrække momsen og leasing ydelsen er fradragsberettiget, hvis bilen kun bliver brugt til brug i virksomheden. Det er en god måde at få en bil til erhverv, hvis du ikke vil ud og investere den helt store kapital i en bil og du kan bruge pengene på andre ting i virksomheden. 

Køb

Ved at købe en ny varebil kan du også fratrække momsen, hvis bilen er købt til erhverv og hvis du har købt bilen af en bilforhandler. Køber du varebilen af en privat person, vil der ikke være moms på og du vil derfor ikke kunne trække momsen fra igen. Der er også nogle skattemæssige fordele ved at købe, da du kan afskrive 25 % af købsprisen som en udgift og du har mulighed for skattefradrag ved alle omkostninger der er ved bilen.  

Privat eller erhverv

Skal du bruge varebilen til privatbrug eller skal du bruge bilen til erhverv? Har du tænkt dig at varebilen hovedsageligt skal bruges til erhverv, så skal du være opmærksom på at der er nogle regler for det. Ved at benytte bilen 100% til erhverv har du mulighed for at fratrække moms, på benzin, service og bilvask. Hvis du derimod, bruger bilen til privat også, så kan du vælge at købe varebilen til blandet benyttelse, hvilket betyder at den tid du bruger den privat, har du ikke skattefradrag på og den del der er benyttet til erhverv, vil du kunne trække fra i skat.   

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x