Undgå fartbøder, farlige situationer og forvirring

Undgå fartbøder, farlige situationer og forvirring

21. jan 2021
Dette er sponsoreret indhold.

Det er vigtigt, at man kender til reglerne, når man skal køre med trailer, campingvogn eller lignende køretøjer. Undgå at blive taget i fartkontrollen, eller skabe farlige situationer for dig selv - og ikke mindst andre bilister i trafikken. Læs med her og få en bedre forståelse for fartgrænser og regler ved kørsel med påhæng. 

Vigtig viden, når du skal køre med trailer
Der er mange ting, som man skal huske at overholde, når men skal ud på vejene og køre med trailer. Her opstår en liste af regler, som træder i kraft, når man spænder en trailer bag på bilen. For eksempel hvor stærkt må man køre med trailer? Det er et af de hyppige spørgsmål, som mange bilister bøvler med at huske på. Det kan også være hvor meget lastvægt man må køre med, eller hvor meget man egentligt må køre med af totalvægt i forhold til ens kørekort. 

Vigtige hastigheder du skal huske
Det er særdeles vigtigt, at vide hvor hurtigt man må køre med en trailer, eller anden form for køretøj, spændt fast på anhængertrækket. En personbil med totalvægt på 3500 kilo, gælder følgende, at man må i inden for byens grænser køre 50 kilometer i timen, på motortrafikvejen og landevejen må du køre 80 km/t, og det samme er faktisk gældende, når du kører ud på motorvejen. Der kan dog være skiltet med andet inden for byområderne, som du dermed skal følge. Du skal dog altid være opmærksom på, om din anhænger er godkendt til “Tempo 100”, for så du i realiteten gerne køre 100 kilometer i timen på motorvejen. 

Er der forskel på kørekort og anhængerens vægt?
Noget som du også skal være opmærksom på, når du skal kører med anhænger, er hvilket kørekort du har. Det er vigtigt, at være opmærksom på dette, da det kan være forskelligt i forhold til hvilket kørekort man har taget, og hvornår man har taget det pågældende kørekort. 

Med kørekortet, som er det mest almindelig, der hører under kategori B, må man køre med trailer eller anden anhæng som vejer op til 750 kilo - her er det også vigtigt, at man ved hvor meget ens bil kan trække, og det kan du finde ud af ved at læse i din bils manual, som fulgte med da du købte den pågældende bil, som skal bruges til at køres med trailer eller anden anhæng. En god huskeregel er, at bilens og anhængerens totalvægt ikke må komme op over de 3500 kilo tilsammen. 

I forhold til hvornår du har taget kørekort, så er der sket en ændring de seneste år. Hvis du har taget kørekort før 1. maj i 2009, må du indenfor Danmarks grænser tage udgangspunkt i den vægt der står på bilens registreringsattest. Igen, må den bare ikke overstige de 3500 kilo, når bilen og anhænget er lagt sammen.

Du må kun overskride de 3500 kilo, hvis du har et B+ kørekort, som altså giver tilladelse til at køre med op til 4250 kilo. 

Skal det være endnu tungere, skal du altså ud og have et såkaldt trailerkørekort, som må køre med en vægt på 7000 kg. 

Overlæsning af trailer eller anden anhænger. 
Det kan være utrolig farligt for dig selv, og ikke mindst andre bilister eller færdende mennesker i trafikken, hvis du overlæsser din trailer. Det kan ende ud i alvorlige ulykker, som er livsfarlige, hvis ikke man har styr på hvor meget man må have med i sin trailer eller anden anhæng. 

Du skal vurdere din last i forhold til din trailers størrelse. Du kan oftest se din trailers lastevægt på bagsiden af traileren, som angiver hvor mange kilo din trailer må køre med. 

Det kan også ende ud i en dyr bøde, hvis du bliver stoppet af politiet, og de opdager at du kører med en overlæsset trailer. En bøde vil stå til cirka 75 kroner per procent din trailer vejer over det, som den egentligt i realiteten må. Politiet kan også vurdere om din last er til fare for sikkerheden i trafikken og i værste tilfælde ende med at få ubetinget frakendelse af dit kørekort. Det er med at have styr på de vigtige regler og love, når man skal ud i trafikken med et anhæng i form af en trailer, da det både kan blive en dyr og farlig fornøjelse, som de fleste helst vil undgå.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce