Tiny house: Kør med dit hus

Tiny house: Kør med dit hus

17. jan 2018

Det minder om en campingvogn, men ligner mest af alt et rigtigt hus, dog med trækkrog. Tiny houses er et nyere fænomen. Konceptet er fra det store USA, og går i alt sin enkelthed ud på, at man skal leve simpelt. Det hænger i stor grad sammen med konceptet om “tiny living”, der handler om, at man skal leve mere minimalistisk, og få sorteret alt det overflødige fra. Men det er langt fra alle, der flytter i et tiny house, som har den minimalistiske tilgang til livet.


Hvorfor lige et tiny house?

Et tiny house er selvsagt mindre. Grænsen går i definitionen helt præcist ved 45 m2. Selvom dette er mindre end hvad de fleste er vant til at bo i, vil de færreste, der bor i et tiny house, opleve pladsmangel, da de små kvadratmeter i tiny houses udnyttes til det ypperste med diverse smarte løsninger, når det gælder opbevaring og multifunktionelle møbler. Selvom man godt kunne frygte det, er det ikke fordi der er sparet på noget. Flere tager deres opvaskemaskine med, og andre har sågar også sammenklappelige hjemmebiografer.

Når det så er sagt, er det ikke alle der kan flytte i et tiny house, uden at smide nogen af sine ting ud. Hvad mange dog giver udtryk for, når oprydningen er gjort, er at det giver en helt anden frihed, når man er fri for alle de ting, der alligevel bare lå og flød.


Frihed


Netop frihed, er nøgleordet for, hvorfor mange vælger et tiny house. Mange vælger at bo i et tiny house, fordi de ønsker at mindske deres boligudgifter, som normalvis er den store post i budgettet. Dette giver dem frihed til at arbejde mindre og i højere grad dyrke sine interesser. For andre er den primære årsag interesse for at rejse, da de med et rullende tiny house både er fleksible, men også har flere penge til at komme ud at rejse og opleve verdenen. En anden gruppe mennesker vælger dog at bo i et tiny house af en helt anden grund nemlig for at leve mere bæredygtigt og gøre op imod samfundets herskende forbrugstendenser. I det hele taget vælger mange at leve i det lille hus i troen på, at det på mange måder kan være vejen til et lykkeligere liv, hvor der er plads til at bruge tid på det, som der virkelig betyder noget for dem.


Hvordan kommer man til at bo i et tiny house?


Først og fremmest skal huset bygges. Selvom du er en gør-det-selv mand, kan det være en god ide, at få nogle professionelle til at tage sig af dette. Der er nemlig nogle bestemte forhold og regler, der skal tages bestemt hensyn til, hvis huset skal bruges som helårsbeboelse, og trækkes på en godkendt lastbil.  Når du har huset, skal du søge om byggetilladelse hos kommunen, for at kunne få lov til at bo i det som permanent bolig. Dette kan du gøre på borger.dk. Her skal du udfylde et ansøgningsskema, samt vedhæfte en plantegning af den grund, hvorpå du har markeret, hvor du vil stille huset.


Har ovenstående sat nogle tanker igang hos dig, om at leve mindre, men er du måske ikke helt klar til at investere i et tiny house, kan du prøve at tage et kig på boligportalen Boligninja. Her kan du prøve og se om der er nogle mindre ledige lejligheder til leje. På den måde kan du afprøve ideen om at bo småt af, og se om det er noget for dig. Hvis du blot ønsker at spare lidt på boligudgifterne, kan det også være at en lille lejlighed er mere end rigeligt for dig.


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce