Spar penge på din varmeregning med et jordvarmanlæg

Spar penge på din varmeregning med et jordvarmanlæg

9. dec 2019
I disse tider er det vigtigt, at vi passer på vores klima. En af måderne hvorpå vi kan passe bedre på vores planet er ved at benytte os af grøn energi. Udover at grøn energi kan hjælpe os med at passe på vores jordklode, kan det også give en økonomisk gevinst. Hvis du eksempelvis benytter dig af et oliefyr eller naturgasfyr, kan du ved at skifte dem ud til et jordvarmeanlæg spare op til 80 % af din normale varmeregning. Derudover er der også mindre, som du skal tænke på med et jordvarmeanlæg end ved et fyr. Et jordvarmeanlæg er selvkørende, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på at fylde brændsel på. 

Selvom der er flere fordele ved et jordvarmeanlæg, kan prisen godt skræmme de fleste væk. Et jordvarmanlæg er den dyreste grønne energikilde, som du kan investere i. Men her bør du igen tænke på fordelene, så som en lavere varmeregning og en mere klimavenlig energiløsning. Er interessen for et jordvarmeanlæg blevet vakt, kan du herunder få råd til, hvordan du blandt andet kan finansiere anlægget, samt hvad du skal være opmærksom på inden du installerer det. Er du interesseret i prisen, kan du online få jordvarme priser med denne guide. Priserne er vejledende, men de kan give dig nogenlunde prisklasser, så du bedre kan forholde dig til, hvad det vil koste at investere i et jordvarmeanlæg. 

Tjek hvilken varmepumpe der er bedst til dit behov
Inden du investerer i et jordvarmeanlæg, er det en god idé at være opmærksom på jordvarmeanlæggets virkningsgrad, som er det der beskriver, hvor effektiv jordvarmeanlæggets varmepumpe er. Inden du vælger, hvilken varmepumpe du vil have, er det en god idé, at sammenligne varmepumperne med hinanden, så du kan se hvilken varmepumpe, der bedst kan svare sig for dig. Når du skal sammenligne, skal du sammenligne deres værdier, som enten er angivet som COP-effekten eller SCOP-effekten. 

Hvordan du kan finansiere dit jordvarmeanlæg
Der er flere faktorer, der spiller ind i forhold til prisen på dit jordvarmeanlæg. Nogle af de største faktorer, som du skal være opmærksom på, er for det første dit forbrug, dernæst dit boligareal, samt isoleringen af din bolig. 

Hvis du gerne vil investere i et jordvarmeanlæg, men ikke kan finansiere det med pengene i pengepungen, kan du tage i banken. Banker kan godt være relativt tilbageholdende med at låne penge, men de er generelt mere åbne, når det eksempelvis kommer til investeringer af jordvarmeanlæg. Dette skyldes den store besparelse, som kan komme på ens varmeregning. Derudover vil et jordvarmeanlæg også være med til at få din bolig til at stige i værdi, da det vil være mindre afhængigt af energipriserne, og derfor vil forhøje efterspørgslen på din bolig. 

Der er altså flere fordele ved et jordvarmeanlæg, som kan gøre bankerne mere åbne for et lån til en investering af et sådan anlæg. 

Find den rigtige pris med et personligt tilbud
Priserne for et jordvarmeanlæg kan svinge meget, da der er flere faktorer, der spiller ind i prisen. Derfor vil du heller ikke kunne få en endelig pris, før du har haft en installatør på besøg. Du skal dog som udgangspunkt regne med, at det vil koste mindst 100.000 kroner, hvis dit hus er 100 m2 eller mere. 

Inden du investerer i et jordvarmeanlæg, er det en god idé, at du undersøger markedet inden. Her kan du samtidig også finde gode råd fra professionelle, samt få hjælp til bestemmelsen af dine behov i forhold til et jordvarmeanlæg. 

Flere leverandører tilbyder at lave tilbud. Det kan være en fordel at indsamle flere tilbud fra forskellige leverandører, så du kan sammenligne dem, og derved finde det tilbud der passer bedst til dig og dine behov. Det er gratis og uforpligtende at få lavet tilbuddene, og du binder dig derved ikke til noget. 

Husk en tilladelse inden etableringen af jordvarmeanlægget
Inden du etablerer dit jordvarmeanlæg, skal du være opmærksom på, at du skal ansøge om tilladelse fra kommunalbestyrelsen. Du kan finde ansøgningsskemaet enten på miljøministeriets hjemmeside, hos din lokale borgerservice eller på Borger.dk. Ansøgningen skal ske efter jordvarmebekendtgørelsens bilag. Ansøgningen foretages ofte af din installatør, men du bør stadig være opmærksom på, at ansøgningen går igennem. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce