Scania har indsendt endeligt tilbud til Forsvaret

Scania har indsendt endeligt tilbud til Forsvaret

885visninger 0 svar | 8. nov 2016
Afslutningen på mere end 3 års arbejde blev nået, da Scania 4. november indsendte over 1.000 siders justeret besvarelse på det store lastbiludbud, som Forsvaret har arbejdet med i endnu længere tid.

Det store lastbiludbud kan resultere i, at Scania skal levere op til 900 terrængående lastbiler i en periode over de næste 7 år og tilhørende serviceydelser med en samlet værdi på mere end 1,5 milliarder DKK.

- Det har været en spændende rejse, som har involveret mere end 100 kolleger både på lokalt og internationalt niveau, fortæller Scanias projektchef Henrik Tarris.

Lang og grundig proces
I processen har der været et fantastisk samarbejde mellem Scania-fabrikkens ingeniører og de lokale repræsentanter, og det gælder lige fra de indledende tekniske dialoger med forsvaret, prækvalifikation ad to omgange, første tilbudsrunde, forhandlinger og endeligt de udfordrende fysiske tests af de potentielle kandidater over en periode på næsten 3 måneder sidste forår.

Nu kører processen på sidste vers, og Scania har haft 3 måneder til at udarbejde et justeret tilbud på basis af den reviderede kravspecifikation som forsvaret udsendte lige inden sommerferien.

- Vi har følt en meget professionel tilgang til projektet hos Forsvaret, og der har været en konstruktiv dialog til glæde for alle parter, udtaler Henrik Tarris.

Vægt på modularitet og grøn profil
I besvarelsen til Forsvaret har Scania især lagt vægt på modularitet og grøn profil, hvilket kan bidrage til markante logistik-besparelser og en fremtidssikret løsning.

Scanias modulopbyggede produktprogram er ensbetydende med færre komponenter og større forsyningssikkerhed af reservedele, da mere end 90% af komponenterne findes i Scanias kommercielle program. Og de valgte Scania-motorer indfrier de strenge krav omkring bæredygtighed og CO2-udledning, som er i tråd med forsvarets netop fremlagte miljøstrategi.

- Forsvaret stiller ekstremt store krav til sin fremtidige samarbejdspartner, hvilket er meget forståeligt, når der er tale om et langvarigt samarbejde over de næste 20 år og en forventet investering på over 1,5 milliarder DKK, fortæller Henrik Tarris.

- Samtidig tror vi på, at Scania og branchen generelt kan bidrage positivt til en forandringsproces omkring transport logistik, såfremt dette måtte være et ønske fra forsvarets side, fortsætter han.

Svar efter årsskiftet
Nu afventer Scania resultatet af forsvarets evaluering, som formodentlig foreligger i begyndelsen af det nye år.

- Vi håber naturligvis på, at vores samarbejde fortsætter i relation til dette meget spændende projekt, og at vi også fremadrettet får lejlighed til at supportere Forsvaret gennem de mere end 900 dedikerede Scania-kolleger fordelt på 25 servicesteder rundt omkring i Danmark, slutter Henrik Tarris.

Når afgørelsen foreligger, starter arbejdet op omkring udvikling af de endelige prototyper, som blandt andet indebærer integration af forsvarets eget udstyr, opbygninger, eventuel pansring og så videre.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Scania har indsendt endeligt tilbud til Forsvaret
x