Sådan holder du din bil vedlige om sommeren

Sådan holder du din bil vedlige om sommeren

14. feb 2018

Det er ved at være den tid igen, hvor solen er ude, børnene får skolefri, og du sandsynligvis vil tilføje et par ekstra bilture til din allerede tætpakkede køreplan. Er din bil klar til varmen, motorvejsmiljøet og den ekstra vægt fra bagagen? Du ved det måske ikke, men sommertilstande kan have negative effekter på dit køretøj og dine dæk. Her er et par ting, du bør vide, før du rammer vejen.


Sommeren er varm


Det er basalt, men det er sandt, og varme har spillet en væsentlig rolle i at ødelægge mange kør-selv-ferier om sommeren. På en solrig sommerdag kan overbelastningens overfladetemperaturer blive ekstremt varme, hvilket betyder, at du stort set kører oven på en ovn, imens du cruiser ned ad vejen. Hvad betyder dette for din bil? For det første bliver du nødt til at sørge for, at dit kølesystem er i topform. Dette inkluderer din bils motorkølevæske, vandpumpe, termostat og tilhørende bånd og slanger. Dem kan du alle finde lige her, hvor der er et stort udvalg af bildele.

Sørg for at fylde din bil med højkvalitets frostvæske, selv om sommeren – væsken har et højere kogepunkt end vand. Få desuden din vandpumpe tjekket af en professionel, og giv dine kabler og slanger en god visuel oversigt. Hvis de ser ud til at være tørre, revnede eller løse, skal du få din bil til en mekaniker.


Sæsonen kan beskadige dine dæk


Store pålæsninger, længere distancer og varme temperaturer kan have negative konsekvenser for din bils dæk. For at nedkæmpe disse må du først og fremmest sørge for, at dine dæk ikke har nogen synlige tegn på skade. Dette omfatter revner eller ’skaldede pletter’, slidt slidbane eller bobler. Derefter skal du sørge for, at de er korrekt oppustet. Brug en dækmåler til at kontrollere dit dæktryk hver måned og før lange ture, eller inden der skal transporteres ekstra belastning. Endeligt skal det huskes, at en nedsænkning af din hastighed og at holde bagagen under kontrol for det første betyder flere gaskilometre, men det sætter også mindre belastning på dine dæk.


Det kan være farligt derude


Sommeren har tendens til at få alle ud af huset, hvilket betyder større volumen på vejene og et bredere udvalg af chauffører og køretøjer, end du normalt vil støde på. For eksempel er yngre og mindre erfarne chauffører på sommerferie og tilføjes til dem, der allerede er på vejene. Flere motorkøretøjer og RV'er på vejen om sommeren såvel som utallige familier, der baner deres vej til deres feriemål, betyder mere overfyldte veje. Det er samlet set en ideel cocktail med højere risiko for at løbe ind i problemer. Vær forsigtig og langsom, når du kører i sommermånederne.


Nøglen er at være forberedt


Mens du fylder bagagerummet op, hvorfor så ikke smide lidt ekstra sikkerhed ind, der kan gøre forskellen mellem en episk ferie og en episk regning til bugsering? Monter eventuelt friske dæk fra Tirendo på dit køretøj før din rejse for at undgå bugseringsvognen efter en punktering. Kontroller inflationstrykket og tilstanden på din bils reservedæk for at være sikker på, at det vil holde dig på vejen efter en punktering. Pak også en dunk olie eller to. Selv en veltunet motor kan forbrænde olie med vedvarende kørsel. En kande kølemiddel kan man også nå langt med.

Det burde være opskriften på en sikker tur! Vær en forberedt bilist, så bliver din sommerferie både lidt sjovere og lidt lettere trods varmen, folkemængderne og det potentielle slid på dit køretøj. Smid så solbrillerne over næsen, pak solcremen, og få styr på de sidste praktiske detaljer, og så er vejene åbne for dig, chauffør. 


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x