Sådan fungerer motorkontoret i dag

Sådan fungerer motorkontoret i dag

11. mar 2021

Dette indhold er sponsoreret.

Motorkontoret har i dets levetid været udsat for en omvæltning af dets strukturelle opbygning. Før i tiden, når man skulle have enten registreret, omregistreret eller afmeldt sin nummerplade, så foregik det på den lokale politistation. Dette var på daværende tidspunkt belejligt, da man altid havde et motorkontor i nærheden. I dag er den strukturelle opbygning en anelse anderledes. I stedet for politistationerne, er motorkontoret blevet overdraget til SKAT, der nu står for alle motorsager i landet. 


Hvad er et motorkontor?

Når man som privatperson erhverver sig et køretøj med nummerplade, dette værende eksempelvis en bil eller motorcykel, så skal det registreres i det danske motorregister. Denne proces foregår hos én af SKATs fire motorekspeditioner, eller hos en autoriseret nummerpladeoperatør. Ovennævnte fungerer som et såkaldt motorkontor. Den konkrete ydelse afhænger af, hvad der er gået forud for købet af køretøjet. Er det nyerhvervet, og ikke brugt, så skal det registreres gennem køb af nye nummerplader, hvorved man, afhængig af det pågældende køretøj og hvilken form for nummerplade, betaler en bestemt pris.

 

Læs mere om motorkontor her: https://www.tjekbil.dk/alt-om-bilen/koeb-salg-og-leasing-af-biler/koeb-og-salg/motorkontor/    


Nummerpladeoperatør

Som et led i registreringsprocessen, åbnede SKAT op for, at private virksomheder kunne blive autoriseret som nummerpladeoperatører. Navnligt synshaller, bilforhandlere og værksteder er blevet tildelt disse mindre registreringsmæssige opgaver, hvorved de har fået adgang til SKATs motorregister. Dette betyder at ovennævnte nu kan registrere, omregistrere og udlevere nummerplader, hvilket har bidraget til en effektivisering af registreringsprocessen. Der er dog enkelte tilfælde, hvor nummerpladeoperatørerne ikke har mulighed for at hjælpe. Sådanne tilfælde forekommer, hvis du skal betale registreringsafgift, bilen er specielt registreret eller ved andre specielle opgaver. I den forbindelse er du nødt til at henvende dig ved en af de fire motorekspeditioner hos SKAT, der har beliggenhed på nedenstående adresser.

 

      Moterekspeditionen Høje-Taastrup
Helgeshøj Allé 9
2630, Taastrup

      Motorekspeditionen Odense
Lerchesgade 35
5000, Odense C

      Motorekspeditionen Aarhus
Lyseng Allé 1
8270, Højbjerg

      Motorekspeditionen Aalborg
Skibsbyggerivej 5
9000, Aalborg


Regler for omregistrering

Er køretøjet derimod brugt, og har været afmeldt, så skal det registreres igen. Dette forekommer som oftest i forbindelse med et ejerskifte af køretøjet, hvorfor der skal foretages en omregistrering. Som ny ejer skal omregistreringen finde sted indenfor 4 hverdage efter købsdato. Sælger skal dog være opmærksom på, at den nye ejer har pligt til at omregistreringen finder sted, og skulle denne tidsfrist blive overskredet, så kan vedkommende bede Motorstyrelsen afmelde køretøjet helt. Som resultat af moderne teknologi, så er det muligt at foretage omregistreringen online. Dette gøres ved at logge ind hos Motorregistret, hvor køretøjsejer skal bruge køretøjets registreringsattest, sit NemID og sit dankort. Hvis man vælger at lade Motorstyrelsen eller en nummerpladeoperatør omregistrere sit køretøj, så er proceduren dog en smule anderledes. Man skal fortsat medbringe registreringsattesten, men derudover skal der medbringes billedlegitimation og oplysninger om et forsikringsselskab. Dette kan gøres online, eller ved hjælp af et forsikringsbevis.


Afmelding af køretøj

Skulle du befinde dig i en situation, hvor dit køretøj skal afmeldes, så foregår dette ligeledes ved anvendelse af motorkontoret. Afmeldelsen foregår ved at aflevere nummerpladerne hos en nummerpladeoperatør eller til en af Motorstyrelsens ekspeditioner, der herefter udleverer en kvittering som bevis på, at nummerpladerne er afmeldt. Hvis du mangler alle nummerpladerne eller den ene fra et sæt, så skal du henvende dig hos Motorstyrelsen for at få afmeldt køretøjet. Det er værd at notere sig, at prisen for afmelding af køretøj hos Motorstyrelsen er fast, hvorimod den hos nummerpladeoperatørerne kan variere.

 

Hvis du flytter til udlandet, og i den forbindelse afmelder dig hos Folkeregistret, så skal du ligeledes afmelde dit køretøj. Dette gør sig dog kun gældende, hvis dit ophold er permanent. Hvis dit udlandsophold blot er midlertidigt, altså under fem måneder, så skal køretøjet fortsat være registreret i motorregistret.

 


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce