Sådan forholder du dig ved stenslag i forruden

Sådan forholder du dig ved stenslag i forruden

19. aug 2020

Dette er sponsoreret indhold 

De fleste kender til den lille irriterende lyd, når en sten rammer mod bilens forrude, og man skal finde ud af, om man har fået et stenslag. Stenslag er en af de mest almindelige uheld, der sker på de danske veje, og selvom det er rigtig irriterende, når uheldet er ude, er der heldigvis hurtige løsninger på problemet. Det er dog meget vigtigt, at man hurtigt får undersøgt og gjort noget ved stenslaget, da det kan blive værre og brede sig til resten af ruden, hvilken kun vil gøre skaden værre, og derfor også vil blive dyrere i sidste ende. 


Hvad skal du gøre, når du har fået et stenslag i forruden 

Hvis du oplever at få et stenslag i forruden, som får ruden til at gå stykker, er der nogle ting, du skal sørge for at få gjort hurtigt. Man skal nemlig behandle et stenslag rimeligt hurtigt efter uheldet for at undgå at ruden flækker. Det første du skal gøre, er at køre til den første automekaniker eller bilhus, som du er i nærheden af. Her kan du få udleveret eller købe små gennemsigtige klistermærker, som skal sættes på stenslaget. Disse klistermærker sørger for, at stenslaget ikke breder sig i ruden, og dermed at skaden ikke forværres. Dette er dermed første skridt du skal følge, når du oplever stenslag forruden


Reparation af stenslag 

Selvom det lille klistermærke sørger for at stenslaget ikke breder sig i ruden, er det desværre ikke en holdbar løsning i længden, og derfor må man sørge for at komme til en mekaniker og få ruden lavet. Det er meget forskelligt, hvad koster et stenslag, og det kommer an på, hvor slemt et stenslag forruden har været udsat for, og hvor meget slaget har nået at brede sig. I langt de fleste tilfælde er man dog dækket af sin bilforsikring, når det kommer til reparation af stenslag, og derfor vil mange heller ikke skulle betale for at få lavet stenslag. Dækker din forsikring ikke stenslag, er det dog ikke den dyreste skade at få ordnet, da man i dag har meget effektive værktøjer til at reparere stenslag, som derfor gør det muligt at reparere stenslag, uden at skulle skifte ruden ud. Reparation af stenslag er derfor blevet meget nemmere og meget mere effektiv, hvilket også betyder, at prisen for reparation er blevet sat ned. 


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce