Robotterne kommer - tre bud på fremtidens lastbiler

Robotterne kommer - tre bud på fremtidens lastbiler

15. maj 2019
Vi hører det overalt - robotterne kommer! De har allerede indtaget haven, køkkenet og flere forskellige arbejdspladser. Det sidste nye er selvkørende biler, og det betyder også selvkørende lastbiler. Allerede nu er en lang række lastbilproducenter begyndt at eksperimentere med selvkørende teknologier, og andre former for lastbiler end den klassisk benzin- eller dieselmotor. Derfor giver vi dig her tre bud på, hvordan lastbiler kan ende med at se ud i fremtiden. Vi kigger på trends i tiden og ser fremad mod lastbilen i det lange løb. Her er tre bud på fremtidens lastbiler. Lastbiler som de færreste ikke får råd til lige foreløbig, hvis ikke man vinder den store jackpot på Rød25.

El-lastbiler bliver det nye - Thor Truck vs. Tesla Truck
Det er ikke mange dage siden, at Tesla for første gang i historien kunne præsentere en lastbil, der 100 % var drevet på el - Tesla Semi. For ligesom at bil-brandet har taget verdenen med storm, så står de nu klar til at indtage markedet for lasbiler med en tilsvarende el-udgave. Det bliver spændende at se, hvad Elon Musk og company kan få ud af den nye el-lastbil, og hvor meget den i givet fald kan bruges til transport. For den skal ligesom kunne holde en del mere strøm end bil kan, da det naturligvis kræver flere kræfter at flytte en lastbil. Hvis Elon Musk troede, at han og Tesla var de eneste, der jagtede segmentet af købere til de el-drevne lastbiler, kan han godt tro om igen. Thor Trucks har nemlig også meldt sig på banen med en el-drevet lastbil, derefter sigende skulle være mindst ligeså (hvis ikke bedre), end Tesla Semi. Det bliver derfor en krig på perfomance og specifikationer, når Thor tørner sammen med Tesla i spillet om at sælge flest El-lastbiler. Ikke desto mindre bliver el-lastbiler en vigtig del af den grønne omstilling i logistik-branchen. 

Brint-lastbiler er også på vej på markedet
Endnu en spiller, der kan være vigtig for at sikre den grønne omstilling af lastbiler, der afgjort bliver en fremtidig trend, er Nikola Motor Company. De har nemlig produceret en af verdens først brint-lastbiler, og er nu klar til at sende dem på vejene. Nikola One, som deres brint-lastbil hedder, er nemlig den første af sin slags, der allerede er på vejene - og den performer mindst lige så godt, som dens dielsel-drevne konkurrenter. I takt med klimaudfordringerne, vil man derfor i fremtiden godt kunne komme til at se Nikola Motors spille en rolle i at omstille lastbiler til at være klimavenlige.

Selvkørende lastbiler - jo, de er på vej
Roboterne kommer! Uanset hvor meget man benægter det, så kan man ikke afvige fra det faktum at selvkørende lastbiler er en sindsyg god opfindelse. De første producenter er også begyndt at lege med tanken om, hvornår de kan sende deres prototyper i produktion. En af dem er Volvo, der har produceret konceptlastbilen “Vera”, og den kommer formentlig i spil lige så snart lovgivningen omkring dem er på plads. Det kræver dog, at politikerne er med på tanken om selvkørende biler og lastbiler. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x