Ministre: Ugentligt hvil i førerhuset skal forbydes

Ministre: Ugentligt hvil i førerhuset skal forbydes

412visninger 0 svar | 19. okt 2016
Transportministre fra syv EU-lande og Norge har sendt et fælles brev til transportkommissær Violeta Bulc, hvor de beder kommissæren om at bekæmpe misbrug og unfair konkurrence i transport- og logistikbranchen. 

Det skriver ITD på sin hjemmeside, hvor brancheorganisationen samtidig opfordrer til enkle løsninger på fælleseuropæisk plan.

- Snyd og omgåelse af den eksisterende lovgivning skal naturligvis straffes, men vi tror ikke, at myndighederne kommer problemet til livs med flere komplicerede regler for branchen. Transport- og logistikvirksomhedernes hverdag er i forvejen tungt reguleret af europæisk og national lovgivning. I stedet bør uklare regler revideres, så de fremover fortolkes og håndhæves ens over hele Europa. Det er i vores øjne det vigtigste for at sikre et velfungerende indre marked, siger Karen Roiy, der er public affairs chef i ITD.

I brevet lufter ministrene deres bekymringer for udbredelsen af ulovlige aktiviteter, postkasseselskaber og illoyale handelspraksis i branchen. De otte ministre ønsker også et europæisk forbud mod at tilbringe det ugentlige hvil i førerhuset. Samtidig påpeger ministrene, at de hverken er imod frihandel eller den frie bevægelighed af arbejdskraften og tjenesteydelser, der er grundstenene for samhandlen på tværs af de europiske grænser.

- For os er det vigtigt, at vi finder fælles europæiske løsninger, som på den ene side sikrer fair konkurrence, men som på den anden side samtidig sikrer mere fleksibilitet end forslaget i brevet lægger op til, siger Karen Roiy.

Brevet til Violeta Bulc er underskrevet af transportministrene fra Danmark, Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg og Norge. 

Transportkommissæren tilskyndes af underskriverne til at styrke og harmonisere de europæiske kontroller, bekæmpe postkasseselskaber samt forhindre den uforholdsmæssige udvikling i brugen af lette erhvervskøretøjer til internationale transporter.

I kommissionen arbejdes der allerede på sagen, hvor man i løbet af det kommende år vil offentliggøre en række initiativer på vejgodstransportområdet.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Ministre: Ugentligt hvil i førerhuset skal forbydes
x