Markant fald i overtrædelser af køre- og hviletid

Markant fald i overtrædelser af køre- og hviletid

363visninger 0 svar | 19. okt 2016
Historier om kæmpe-bøder, der er tæt på at ruinere både vognmænd og chauffører, hjemsøger branchen herhjemme. Men fremover bliver reglerne måske lidt nemmere at overholde - det mener i hvert fald ITD, som lige nu oplever et markant fald i overtrædelserne.

Tendensen ses tydeligt i de helt nye halvårstal fra ITD’s Tachoweb-analyseværkstøj, som 580 danske transport- og logistikvirksomheder er koblet på. Tachoweb bygger på indsamlet data fra de seneste seks måneder, hvilket svarer til godt seks millioner køretimer.

Markant fald
For alle kategorierne spores der et fald på 38 procent siden indførelsen af systemet i 2012. Hovedparten af overtrædelserne, svarende til 75 procent siden 2012, ligger inden for EU’s kategori ”mindre alvorlige overtrædelser”.

- Antallet af køre- og hviletidsovertrædelser for det seneste halvår er nedbragt markant, og det er glædeligt at se, at der især i antallet af meget alvorlige overtrædelser er sket et drastisk fald på 58 procent siden 2012. Nedgangen i antal overtrædelser kommer ene og alene fra virksomhederne selv, der bruger de data, vi leverer, som en del af styringen i deres virksomhed, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD.

Hjælp ved kontrol
Den markante indsamling af data på området bidrager til, at vognmanden nemt får overblik over, hvor der skal strammes op. Desuden har virksomhederne mulighed for at udtrække de præcise data, når myndighederne skal gå regnestykket efter.

- På mange måder gør systemet det nemmere for branchen og vil på sigt hjælpe myndighederne med en hurtig, effektiv og smidig kontrol til gavn for begge parter. Fordelen ved systemet er, at vi og virksomhederne får et godt overblik, der viser, hvor udfordringerne ligger for virksomhederne. Her kan de jo også direkte påvise, hvordan de har håndteret køre- og hviletidsreglerne over længere tid, siger Lars Nielsen.

Myndighederne er allerede i 2016 begyndt at foretage besøgskontoller ude i de danske transport- og logistikvirksomheder. I første omgang foretages kontrollerne hos ti af myndighederne udpegede virksomheder.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Markant fald i overtrædelser af køre- og hviletid
x