Mange kilometer på vejene kræver viden og kvalitet

Mange kilometer på vejene kræver viden og kvalitet

14. mar 2018

Er du en af dem, som bruger mange timer af dit liv bag rattet i en lastbil, så ved du også, hvor vigtigt det er, at man både har den fornødne viden om bilen, men ikke mindst at man også har den rigtige kvalitet i alle reservedele. I denne artikel vil vi kigge på, hvordan man blandt andet sikrer sig, at man har det rigtige udstyr til lastbilen.  

Eksempelvis er det vigtigt, at man finder de helt rigtige dæk til sin lastbil. Der er naturligvis mange varianter, som på hver deres måde lever op til de krav, man bør have, men der er alligevel dæk, som skiller sig positivt ud. Det er dem, som blandt andet holder meget længere, og hvor man også kan mærke forskel, når man kører.

Det er generelt netop de to ting, man bør overveje, når man køber de rigtige dæk til bilen. Det gælder i særdeleshed, når man skal finde vinterdæk, som godt kan være en lidt anden sag end sommerdæk, som oftest er lidt mindre komplicerede at vælge. Det skyldes blandt andet, at der er lidt mindre krav til, hvad de skal kunne på vejene end vinterdækkene.


Undgå træthed i bilen  


Når man taler om kvaliteten af lastbilen, så handler det bestemt ikke kun om, hvordan bilen er indrettet, og hvilke reservedele man har valgt. Det handler nemlig i særdeleshed også om, hvordan man selv agerer som chauffør, og her er det selvfølgelig vigtigt, at man tager nogle forholdsregler. Der findes eksempelvis nogle ret konkrete råd til, hvordan man undgår træthed, når man kører, hvilket selvfølgelig er alfa og omega for sikkerheden. 

Først og fremmest er det vigtigt, at man har sovet nok frem til turen. Selvom man stadig kan være træt, når man vågner, så går det hurtigt over, hvis man har fået den rette mængde søvn. Det er derfor nærmest det vigtigste råd. Derudover er kosten i høj grad også vigtig. Vælger man for meget junkfood, eller sidder man konstant og spiser slik, vil blodsukkeret hoppe op og ned. Det kan betyde, at man slet ikke kan styre, hvornår man pludselig føler en enorm træthed. 

Motion er også en ret afgørende faktor, hvis man skal undgå træthed. Når man er langturschauffør, kan det være svært at få sin motion, men det er alligevel godt, hvis man kan få prioriteret at røre sig lidt i pauserne, eller før man tager afsted. Tænk i øvrigt over at drikke vand løbende, så det ikke kun bliver kaffe og sodavand hele tiden. 


Vær bevidst om dit ansvar  


Som chauffør i en lastbil er det ret afgørende, at man er bevidst om det ansvar, som følger med. Der er naturligvis nogle bestemte rutiner, som følger med jobbet, og derfor føler man måske også til tider, at det kan være monotont. Det betyder dog ikke, at man ikke altid skal være skarp, når man kører lastbil, for det er et stort og svært køretøj at håndtere, og man har i høj grad også andres skæbne i sine hænder. 


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x