Kom godt fra start med dit bilkøb

Kom godt fra start med dit bilkøb

21. okt 2018

Som ny på markedet på udkig efter en ny bil kan det være svært at gennemskue, hvad det er, man lige skal have styr på. Og rigtig mange kommer også skævt fra start, fordi de måske ikke får ordnet alle de lovpligtige forhold, inden de første gang sætter nøglen i tændingen og kører fra bilforhandleren.

I artiklen her kigger vi på, hvordan man som ny bilejer forbereder sig bedst muligt på at skulle være bilejer. Læs med, og bliv klogere på, hvad du skal huske, inden du skriver under på din anskaffelsesaftale.

Husk forsikringerne, inden du starter bilen

En af de allervigtigste ting i forhold til anskaffelse af ny bil er, at man på forhånd skal have hentet og underskrevet de relevante forsikringsaftaler. For selvom det måske kan virke en smule banalt og langt hen ad vejen naturligt, at man skal huske forsikringerne, er der alligevel mange danskere, der hvert år bliver stoppet af politiet uden den lovpligtige forsikring – og det kan blive dyrt, hvis man ikke lige er opmærksom på, hvilke forsikringer man skal have, og hvilke forsikringer man bør have.

Den lovpligtige forsikring – eller ansvarsforsikringen – er ikke til diskussion. Den skal man have, og man må på ingen måde køre på de danske veje, medmindre man har en sådan tilknyttet sin bil eller sin virksomhed. Som fører er det dit ansvar, at den lovpligtige ansvarsforsikring er tegnet korrekt, og hvis man er i tvivl i forbindelse med eksempelvis lån af bil, bør man altid spørge efter et bevis på, at der er en korrekt forsikring på bilen.

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring bør man også overveje, om ikke det er en idé at få tegnet en kaskoforsikring. For selvom en skadesforsikring er lavet for at dække skader, dækker den kun skader forvoldt på andre eller deres ting. Sker der derfor en skade på din egen bil, dækker denne ikke. Det gør til gengæld en kaskoforsikring, hvis formål er at erstatte skader forvoldt på netop den bil, den er tegnet til.

Er du interesseret i at høre mere om forskellige forsikringer i relation til motorkøretøjer, kan du opsøge en forhandler. Next.dk tilbyder bilforsikringer i alle afskygninger, og du kan med fordel kontakte dem vedr. mere information eller vejledning.

Huske at skifte mellem sommer- og vinterdæk

Selvom det ikke er lovpligtigt at skifte mellem sommer- og vinterdæk, er det alligevel ikke helt uvæsentligt, og det kan i værste fald være utrolig dyrt at lade være. For uagtet det lovgivningsmæssige er flere forsikringsaftaler nemlig udformet således, at man ikke kan blive dækket, hvis en skade er forårsaget på baggrund af forkerte dæk. Og på den måde kan det altså være alvorligt, hvis ikke man har husket at skifte sine dæk.

Af den årsag bør man da også som minimum tjekke sine forsikringspapirer, inden man vælger at undlade at skifte dæk – for så er man i det mindste klar over konsekvenserne i tilfælde af uheld i trafikken.


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x