Kør mere økonomisk og sikkert i din lastbil med disse ...

Kør mere økonomisk og sikkert i din lastbil med disse ...

6. dec 2018

Er du lastbilchauffør, og er du interesseret i at høre mere om, hvordan du kan opnå en meget mere sikker og økonomisk kørsel? I så fald er du kommet til det helt rigtige sted.

Her i artiklen vil du nemlig blive præsenteret for en række brugbare råd og tips i forhold til at sikre en mere sikker og økonomisk lastbilkørsel.

Såfremt du ligeledes kører meget i almindelig personbil, finder du på www.autospecialist.dk masser af gode råd i forbindelse med sikker kørsel i bil. 


Sørg for, at dæktrykket er korrekt

For at opnå en mere sikker og økonomisk kørsel i lastbil bør du først og fremmest undersøge dine dæk. I den forbindelse bør du blandt andet være opmærksom på, om dæktrykket er korrekt, og om du overhovedet har de rette dæk på din lastbil.

Såfremt dette ikke er tilfældet, vil du hurtigt opdage, at dækkene bliver meget slidte, hvilket er meget farligt i trafikken. Derfor er det af afgørende betydning, at dækkene har det rette tryk, og at du desuden anvender de dæk, der er egnet til lige netop din aktuelle opgave.

Man bør faktisk undersøge trykket på sine dæk minimum én gang ugentligt, og her kan du også med fordel undersøge den elektroniske dæktrykovervågning. Ved at gøre dette jævnligt sparer du brændstof og reducerer slitage.


Tjek akselindstillingen på lastbil og anhænger

Det er tilmed vigtigt, at du sørger for at undersøge akselindstillingen på både anhænger og lastbil, såfremt du ønsker en sikrere og mere økonomisk kørsel. Hvis akslerne og hjulene på lastbilen er dårligt indstillede, betyder det, at du får et ekstra højt brændstofforbrug.

Derudover resulterer det også i, at dækkene hurtigere bliver slidte. Ydermere betyder det en øget risiko for, at akslen bliver belastet, som dermed øger slitagen.

Derfor bør du med jævne mellemsum sørge for at tjekke akselindstillingen på lastbil og anhængere, da det både vil sænke brændstofforbruget og forlænge komponenternes levetid markant.


Sørg for at vedligeholde lastbilen med jævne mellemrum

Det er generelt vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din lastbil regelmæssigt, og det bør du få gjort hos en professionel servicetekniker. På den måde sikrer du dig nemlig, at bilen altid er i stand til at yde sit bedste, og med regelmæssig vedligeholdelse slipper du desuden for en dag at skulle betale dyre domme for en omfattende reparation.

Det er ydermere en god idé at begynde at køre mere hensigtsmæssigt, hvis man vil opnå en mere miljøvenlig kørsel.

Det betyder blandt andet, at man bør være særligt opmærksom ved rødt lys eller rundkørsler og forsøge at opnå den perfekte timing ved for eksempel at rulle gennem rundkørslen eller køre gennem lyskrydset uden at være nødsaget til at trykke på hverken speeder eller bremser.


Undersøg både slingrebremser og bremser på trækkeren

Det kan desuden være fordelagtigt at undersøge lastbilens bremser med jævne mellemrum, hvis du gerne vil opnå en mere økonomisk og sikker kørsel. Benytter du tit retarderen på lastbilen, motionerer du ikke slingrebremserne tilstrækkeligt, hvilket kan resultere i, at de enten binder eller trækker, og det medfører igen et øget brændstofforbrug.

Af den årsag bør du fra tid til anden undersøge bremserne, og det gælder både slingrebremserne og bremserne på trækkeren. Eksperter mener faktisk, at man bør få tjekket slingrebremserne på en lastbil mindst én gang årligt.


Det er de små detaljer, der gør den store forskel

For at opnå en mere miljøvenlig kørsel er det som regel de helt små detaljer, der gør den store forskel. Disse mindre detaljer er for eksempel sideskørter, som du med fordel kan montere på lastbilen, da det vil resultere i en markant lavere luftmodstand og deraf også et meget lavere brændstofforbrug.

Du kan tilmed vælge at montere vinddeflektorer på hver side af førerhuset, da du på den måde med garanti vil opnå endnu bedre og mere fordelagtige resultater.


Hold en stabil fart på 80 kilometer i stedet for at overhale

For en mere sikker og økonomisk kørsel bør du desuden huske på, at det sjældent er en god idé at overhale den lastbil, der kører foran dig. Det vil altid være bedre, hvis du blot fastholder den stabile og gode hastighed i stedet for at øge farten.

Det vil naturligvis reducere brændstofomkostningerne markant, og det vil tilmed reducere risikoen for en ulykke. Endelig reducerer det slitagen på lastbilen, hvis du undgår at overhale og i stedet vælger at sætte hastigheden helt ned til omkring de 80 kilometer.


Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x