Køb af lastbil

Køb af lastbil

26. maj 2019
Er du på udkig efter en lastbil, er der meget at vælge imellem og tage stilling til. En lastbil kan være mange ting, og de varierer rigtig meget i størrelse. Når du skal købe en lastbil, kan du både købe en brugt eller fra ny af fra en forhandler. Ved at købe en lastbil brugt kan du spare mange penge og stadig få en rigtig god lastbil, som kan bruges til det, du har brug for. Langt de fleste, der køber en lastbil, er i forbindelse med et erhverv og en virksomhed, men det kan også være, du har brug for en lastbil helt privat. Uanset hvad, er der nogle ting, du skal tage stilling til og være opmærksom på, når du køber en lastbil. Hos NEMbilhandel kan du få råd og guides til alt det, du skal være opmærksom på, når du køber en brugt lastbil af en privatperson. 

Formålet med lastbilen 
Når du skal købe en lastbil, hvad end den er ny eller brugt, er det vigtigt, at du har formålet med lastbilen for øje, når du kigger og leder efter den rette lastbil. Hvis du har brug for en lastbil, hvor der kan hægtes yderligere anhængere eller trailere på, skal du sørge for at finde en brugt eller ny lastbil, som kan det, og hvor der måske følger sådan en med i købet. Når du har et klart formål og er bevidst om dette, gør det din søgen efter den rette lastbil meget nemmere. Når du søger efter en brugt lastbil online, kan du nemlig næsten altid filtrere din søgning ud fra dine krav og kriterier. Her er det godt at have et klart formål, så du kan undgå at blive præsenteret for lastbiler, der ikke er relevante for dig og eventuelt din virksomhed. 

Få en køretur og mærk efter 
Når du har fundet en eller flere lastbiler, som du synes er interessante, er det vigtigt, at du kommer ud og ser den og ikke mindst prøver den. Billeder og beskrivelser kan desværre snyde online, hvorfor du bør tage ud til sælgeren og se lastbilen. Hvis du er interesseret i lastbilen, skal du også bede sælger om lov til at køre en tur i den for at mærke, hvordan den kører, og hvad du synes om den pågældende lastbil. Når du køber brugte køretøjer, er det altid vigtigt, at du sørger for at mærke efter og få alle relevante oplysninger, der findes om lastbilen. Du kan også selv slå lastbilens nummerplade op, hvor du kan finde oplysninger om sælger og lastbilens synsrapporter for at se, om der er noget overraskende, du skal være opmærksom på.
 
Udfyld en slutseddel 
Når du har fundet den lastbil, du vil købe, kommer alt det formelle. Her skal du og sælger blandt andet udfylde en slutseddel som et endeligt bevis for handlen og overdragelsen. Det er meget vigtigt, at slutsedlen bliver udfyldt korrekt, da der ikke er nogen fortrydelsesret. Slutsedlen er en købsaftale mellem køber og sælger, hvor begge parter skriver under på en række betingelser for købet. Slutsedlen er dermed et bevis på, at sælger og køber er enige i alt det, den indeholder og det markeres ved en underskrift fra hver af parterne. Når slutsedlen er underskrevet af begge parter, skal køberen af lastbilen desuden sørge for, at køretøjet bliver omregistreret via SKATs hjemmeside. Det er også kaldt ejerskifte, og dette er vigtigt, da et køretøj altid skal være registreret i den virkelige ejers navn. Det kan desuden koste sælger dyrt, hvis ikke lastbilen bliver omregistreret inden for tre uger, som kravet er. 

Indhold i en sludseddel 
En slutseddel indeholder mange informationer, oplysninger og aftaler. Slutsedler kan indeholde forskellige elementer, og køber og sælger kan også tilføje punkter, hvis de synes, det er væsentligt. En slutseddel indeholder blandt andet CPR-nummer, adresse og navn på både køber og sælger, underskrifter fra begge parter og stel- og indregistreringsnummer på lastbilen. Derudover bør en slutseddel på lastbiler også indeholde en lang række oplysninger om selve lastbilen, hvordan omregistreringen afregnes og en kvittering for at køber har overtaget lastbilen. Sælger og køber kan dog også selv tilføje punkter, som kan være vigtige for den enkelte handel. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x