ITD ønsker smart kontrol

ITD ønsker smart kontrol

399visninger 0 svar | 8. nov 2016
- Vi hilser ministerens ønske om at få mere proportionalitet ind i sanktioneringen af de gældende køre- og hviletidsregler velkommen. Desuden ser vi et behov for en vurdering af virksomhedernes indsats for at optimere overholdelsen af de gældende komplekse regler. Vi ønsker derfor en smart kontrol af virksomhederne, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD.

ITD har set på, hvordan man kan optimere anvendelsen af resurser i forbindelse med myndighedernes kontrol på køre- og hviletidsområdet og tager disse resultater med til mødet med ministeren.

ITD foreslår en myndighedskontrol, der gennemføres ”smartere” ved at anvende ressourcer, viden, erfaring og data til at effektivisere udvælgelse og kontrol. Både med henblik på at fange flest mulige ”sorte får”, men samtidig også mindske kontroltrykket på virksomheder, der har styr på egenkontrol og procedurer.

Det skal ske gennem en IT-baseret samkøring og screening af de data, som skal indgå i styrelsens kontrol samt øvrige registreringer i offentlige registre. Hensigten er at udvælge de virksomheder, som bør kontrolleres. I screeningen af mulige virksomheder, som skal kontrolleres, sikres proportionalitet ved at tage højde for virksomhedens profil (antal ansatte, virksomhedsoplysninger, egenkontroldata, procedurer, driftsform, bemærkninger til konstaterede overtrædelser).

Det er ITD’s ønske, at man ud fra ovenstående afgør, om virksomheden lever op til sine egenkontrolforpligtelser generelt og vurderer, om dette skal have indflydelse på sanktionsformen og eventuelt sanktionsniveauet.

- Det vi ønsker er en smart tilgang til kontrol af køre- og hviletidsreglerne og virksomhedskontrollen. Hvorfor ikke udnytte de data og de muligheder, vi allerede har, til at strømline og forbedre det nuværende system? Det vil komme vores medlemmer og myndighederne til gode, siger Lars Nielsen.

ITD har igennem flere år arbejdet målrettet med data på køre- og hviletidsområdet og tilbyder allerede TachoWeb-systemet til sine medlemmer, der gør det nemmere for branchen at have et overblik over køre- og hviletidsdata. Det vil også på sigt kunne hjælpe myndighederne med en hurtig, effektiv og smidig kontrol til gavn for begge parter.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ITD ønsker smart kontrol
x