Flere skal ind i branchen - men hvordan?

Flere skal ind i branchen - men hvordan?

217visninger 0 svar | 19. okt 2016
Transportbranchen skal have tilført nye kræfter. Spørgsmålet er bare, om det skal ske ved hjælp af omskoling af ledige eller uddannelse af flere lærlinge. Det er branchen nemlig ikke enige om ifølge en artikel i Jyske Vestkysten forleden.

Ifølge branchedirektør Lars William Wesch fra ATL handler det blandt andet om at få sluset nogle ledige ind i transportbranchen. 

- Vi bliver nødt til at rekruttere forskellige steder fra. En af mulighederne er, at jobcentrene kan omskole de ledige ved at give dem et kursus og et kørekort til at kunne køre lastbil, siger han i et interview i Jyske Vestkysten.

- Tidligere var det let at få unge ind fra militæret med stort kørekort. Den mulighed er væk i dag, så det tager vi konsekvensen af nu.

Den holdning vækker ikke begejstring hos formanden for Sønderjyllands Vognmandsforening, Ole Bang, som er organiseret i DTL.

- Jobcentrene er gode til at sende folk på AMU-kurser, men de skal jo også have evnerne og lysten til at arbejde i transportbranchen, siger han til avisen.

- Nogen tror, at fordi de har et krancertifikat, så kan de også køre kran. Det kan de altså ikke. Det tager tid at lære. Nogle af mine biler har kostet tre millioner kroner. Dem sætter man ikke hvem som helst ind i. 

- Det tager tid at lære folk op. Og hvis man fik et løntilskud i oplæringsperioden, ville der nok være flere, der tog uerfarne ind, mener Ole Bang.

Følg og få notifikationer ved næste nyhed
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Flere skal ind i branchen - men hvordan?
x