Fem ting du skal huske inden bilferien

Fem ting du skal huske inden bilferien

29. maj 2019
Når du skal på bilferien, er der forskellige ting du skal være opmærksom på. Der kan være andre regler og måder at gøre tingene på i forhold til vejafgifter og forsikringerne, end du er vant til herhjemme. Og så skal du selvfølgelig sikre dig, at din bil er klar til den lange køretur. I det følgende kan du netop læse fem gode råd om, hvad du skal huske, når du skal på køreferie. Vil du læse endnu mere om vedligeholdelse af din bil og andre bil-relaterede emner, kan du det på pro-street.dk.

Husk de rigtige forsikringer 
Noget af det vigtigste, du skal huske, når du skal på bilferie, er at have styr på dine forsikringer. Det betyder blandt andet, at du skal have Det Grønne kort med, der beviser, at du har en ansvarsforsikring. Din ansvarsforsikring dækker dig altid i hele EU, hvis du laver skader på en anden bil og dens fører. I det fleste lande behøver du dog ikke medbringe et fysisk kort, da det er registreret på din nummerplade. Din forsikring kan som regel oplyse dig, om dette er nødvendigt eller ej og eventuelt oplyse, hvordan du får et fat i et grønt kort, hvis det skal printes. Derudover skal du medbringe Det Røde Kort, der viser, at du er kaskoforsikret og sørger for, at du kan få vejhjælp i udlandet. Igen oplyser de fleste forsikringer på deres hjemmeside, hvordan du får fat dette. Husk desuden, at en rejseforsikring er vigtig, da det er denne, der skal dække hjemtransport, hvis du kommer ud for et uheld. 

Orientér dig om vejafgifter
I mange lande er der afgiftsbetaling på motorveje. Engang var det et generelt råd at medbringe kontanter til disse afgifter, men i dag er kortbetalingsgebyrene blevet så små, at det ofte ikke kan betale sig. Til gengæld skal du være opmærksom på, at du i nogle lande kun kan betale afgiften ved hjælp af et særligt mærkat, elektronisk enhed eller lignende. Det er derfor en god idé at have orienteret sig om hvorvidt, der er denne slags afgiftsbetalinger på din rute, så du kan undgå at skulle bruge tid på at finde ud af, hvordan du skal betale afgiften, når du er afsted. 

Pump dine dæk nok op til at kompensere for ekstra vægt
Når du skal afsted på bilferie sydpå, har du ofte både hele familien med og masser af oppakning. Det betyder, at der er noget mere vægt på din bil end normalt. Det skal du kompensere for ved at give dine dæk lidt mere luft normalt. Som regel kan du i instruktionsbogen finde ud af præcis, hvordan dæktrykket skal være, når der er en del ekstra kilo med bilen. Dette er noget de fleste glemmer at være opmærksom på, men det kan være en vigtig sikkerhedsmæssig foranstaltning at tage, da du lettere mister kontrollen over din bil, hvis dæktrykket er forkert.

Vær opmærksom på miljø-zoner
På samme måde som med betalingsafgifter, er det nødvendigt at være opmærksom på, om der er miljøzoner, der hvor du skal hen. Det er primært i Tyskland og Italien, at der er mange miljøzoner, som ofte giver uvidende turister bøder. I Tyskland gælder det, at du skal have et miljømærkat, der fortæller præcis hvor meget din bil forurener - den afgift, du betaler afhænger nemlig af bilens forureningsgrad. Sørg derfor for at undersøg, om du kører igennem en af disse zoner, og hvordan du får fat i det helt rigtige miljømærkat til din bil. I Italien er der derimod decideret kørselsforbud i mange af de gamle bydele. Det kan være besværligt at greje reglerne, når du kører rundt dernede, og derfor kan det være et god idé at have læst lidt op på dem, inden du skal afsted.

Tjek bilens kølesystem
Det sidste råd er at teste bilens kølesystem inden du skal afsted. Desværre kan du på lange ture ned igennem Europa ofte løbe ind i en del bilkøer, og her er det særligt vigtigt at have et velfungerende kølesystem. Det er nemlig belastende for systemet af sidde i lange varme bilkøer. Du kan teste dette ved at lade bilen køre i tomgang efter, at den er kørt varm - her skulle du gerne kunne høre, at bilens elektriske blæser slår til efter et par minutter. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce