Fem gode råd til, hvordan du kører mere grønt i din bi...

Fem gode råd til, hvordan du kører mere grønt i din bi...

21. jul 2020
Når du belsutter dig for at sætte dig bag rattet, så er det ensbetydende med, at du udleder CO2, mens bilen er kørende. Dette gør, at du hurtigt kan forurene mere, end du behøver, hvis du ikke gør dig selv klar over, hvordan du kan køre grønnere. I denne artikel finder du de fem bedste råd til, hvordan du nemt og simpelt kan få en grønnere kørestil. Husk, at du skal have en dækkende bilforsikring, inden du sætter dig bag rattet, så du er dækket i tilfælde af en ulykke eller en skade. Se mere på https://heyforsikring.dk/bilforsikring/elitebilist.

Hav det rigtige dæktryk
Vil du gerne køre grønnere i hverdagen, så er det en god ide, at du vælger de rigtige dæk med det rigtige tryk til din bil. En bil fungerer ligesom en cykel på mange områder. Hvis et af dine dæk på cyklen er flade, så skal du bruge flere kræfter, når cyklen skal fremad. Dette er det samme tilfælde med bilen. Hvis dækkene ikke har det rigtige tryk, så skal du bruge mere energi, og dermed mere brændstof, på at få bilen fra punkt a til b. Derfor er det en god ide, at du tjekker dine dæks tryk flere gange om året, så du er sikker på, at dine dæk er i optimal stand. 

Hold din motor ren
Vil du gerne nedsætte den mængde af forurening, som du udleder, når du kører bil, så er det vigtigt, at du holder din bils motor ren. Dette kan du gøre selv, hvis du ved, hvordan du skal skifte de forskellige filtre på bilen, men ellers er det en god ide, at du kører din bil til en mekaniker, som kan rense motoren professionelt for dig. På denne måde har du en ren motor, som ikke udleder mere CO2 end højst nødvendigt, når du skal ud af trille. 

Brug kun din aircondition efter behov
Når du skal køre grønnere i hverdagen, så er det en god ide, at du kun bruger din aircondition efter behov. Dette betyder, at du i starten af køreturen burde tænde den, og enten blæse kold eller varm luft, som du har behov for, og du burde derefter slukke din aircondition igen, da denne bruger energi og brændstof, når den blot står og blæser ud i bilen uden grund. Dette kan spare dig for mange penge i det lange løb, mens det samtidig sparer din bil for brændstof og dermed også formindsker den forurening, som du udgiver, mens du kører. 

Hold ikke bilen i tomgang længe
Når du skal køre grønnere, så er det vigtigt, at du ved, at du ikke skal holde din bil i tomgang længere end højest nødvendigt. Er du ved et lyskryds, så er det en god ide, at du lader bilen stå i tomgang i de få sekunder, som du venter på at måtte få grønt lys, men skal du holde for stop ved en bro eller andet, så er det vigtigt, at du slukker din bil helt. På denne måde bruger du ikke energi og brændstof, mens bilen blot holder stille. Der er i de fleste store byer regler for, hvor længe du må holder i tomgang. I Aalborg og Odense, må du for eksempel kun holde i tomgang i et minut, hvor du må holde i hele tre minutter i Aarhus. 

Kør i et højt gear
Når du skal køre grønnere, så er det en god ide, at du kører i det højeste gear muligt, og at du holder din bil i gear, mens du bremser ned. Dette sparer dig for en del brændstof, mens du kører, og dermed sparer det dig også for en del forurening. Det kan altså være nemt og simpelt at køre grønnere i hverdagen, uden at du behøver at lave større ændringer i dine kørevaner. Vil du gerne have flere tips til, hvordan du kan få en grønne kørestil og en grønnere bil, så er det en god ide, at du taler med din lokale mekaniker, som kan fortælle dig, hvordan du kan vedligeholde din bil, så den forurener så lidt som muligt, når du tager den med på vejen. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce