Et godt tastatur er vigtigt

Et godt tastatur er vigtigt

23. maj 2018

Når du bruger meget tid foran computeren, er et godt tastatur vigtigt


Folk der arbejder meget foran deres PC ved, hvor ondt man kan få i håndled og fingrer, hvis man har et tastatur, der overhovedet ikke støtter disse. Indenfor computerverdenen findes der en bestemt type af tastaturer, der netop er designet til mange timers brug. Disse tastaturer kaldes gaming tastaturer. Hvis du bruger mange timer foran skærmen, hvad enten det er til gaming eller arbejde, så bør du anskaffe dig et gaming tastatur til at arbejde på – her er hvorfor.


Membraner eller mekanisk tastatur

Indenfor gaming tastaturer findes der to forskellige typer. Den ene er det klassiske tastatur med membraner, og den anden type er et mekanisk tastatur, hvor hver tast har sin egen lille kontakt i stedet for en membranplade.


Hvor vidt du er til den ene eller anden type af tastatur er helt op til dig selv. Et mekanisk tastatur larmer mere og knapperne kræver en smule flere kræfter at trykke ned. Til gengæld har det en super god reaktionstid, hvilket ofte taler for denne type af tastaturer. Når du skal arbejde i mange timer foran PC’en, er det vigtigste, at du vælger et tastatur, hvor du føler dig komfortabel.


Fancy lysshow eller simpelt og funktionelt

Udover forskellen mellem mekaniske og membran tastaturer, er den største forskel på gaming tastaturer nok designs. Modellerne spreder sig over en meget bred skare, hvor du kan få tastaturer, der mere eller mindre er et lille mini lysshow på kontoret, men samtidig kan du også få tastaturer, der er mere nede på jorden og afdæmpede.

Nogle tastaturer har et display, hvor et program på computeren kan indhente oplysninger fra dine spil og vise disse oplysninger på et display. Dette har ingen gaming eller arbejdsmæssig fordel, og er derfor blot ren blær, hvis disse displays ønskes.


Specielle knapper eller ej

Du har måske set nogle tastaturer, hvor der i venstre side af keyboardet er placeret en række knapper – ofte kaldt noget med G1, G2 …. G12. Dette er specielle knapper, der via en software kan programmeres til at udføre forskellige kommandoer. Hvis du arbejder i en branche, hvor du ofte bruger ctrl + c og ctrl + v, kan du fx med fordel programmerer disse funktioner ind i en G-knap. På den måde skal du fremover kun trykke på én knap fremfor de sædvanlige to. Ligeledes kan der laves funktioner, der anvender flere knapper, hvilket kan bruge til forskellige formål.


Der findes på nogle modeller også ting som justering af lydstyrke eller knapper, der åbner e-mail, aktiverer eller deaktiverer internettet, låser Windows-knappens funktion og andre funktioner. Disse er sjældent brugbare under gaming, men hvis du arbejder på din computer, kan fx e-mail knappen hurtigt blive en god ven.


Lad være at købe det billigste

Man ser ofte at folk er nærige, når de skal købe tastatur, og resultatet er et billigst tastatur, der er elendigt at skrive på. Overvej derfor at prøve en enkelt gang, når du shopper tastatur, at vælge et, der er lidt dyrere. Det er alle pengene værd, og når først du har prøvet et gaming tastatur, vender du sandsynligvis ikke tilbage til et almindeligt tastatur igen.Følg og få notifikationer ved næste nyhed