En ny bil på en nem måde

En ny bil på en nem måde

4. dec 2020

Dette er sponsoreret indhold.


Leder du efter en ny bil og ved du endnu ikke om du skal købe eller privatlease din næste bil? Så læs med her og find ud af hvilken en mulighed der passer bedst til dig. 


Privatleasing - hvordan fungerer det?

Leasing betyder konkret, at du lejer en bil fremfor at købe en bil. Ved leasing af bil får man altså bilen stillet til rådighed i en vis periode, som står fremført på kontrakten, som underskrives med det udvalgte leasingfirma. 


Ofte starter man man med at betale førstegangsydelse, som er et beløb man ikke får tilbage som leasingtager. Efter førstegangsydelsen er blevet betalt vil du herefter skulle overføre et fast månedligt beløb. De fleste leasingfirmaer opererer med enten 12, 24 eller 36 måneders fast overførsel ud fra kilometer, man som leasingtager må køre med den pågældende bil. Efter leasingperioden skal der laves en tilstandsrapport på den leasede bil, hvor man kan komme til at hæfte for eventuelle skader - dog bliver almindeligt slid betalt af firmaet, man leaser den pågældende bil hos.

Fordele ved leasing:

Ved leasing undgår man, at skulle tage dyre lån for at kunne betale for bilen, samt arbejdskapitalen frigøres.

Herudover er nogle af fordelene ved leasing listet herunder:

  • Ingen bekymringer om overtræk eller renter i form af lån.

  • Bedre priser kan opnås i forhold til hvad mindre bil virksomheder kan tilbyde.

  • Bedre tilpasning af egen likviditet.

  • Bedre indblik i likviditet grundet de månedlige betalinger.

Ulemper ved leasing:

Man kan aldrig komme udenom ulemper, når man også har fordele. Dette er også gældende for leasing, og leasing er altså ikke for alle, selvom det lyder som et suverænt valg.


Enkelte ulemper ved leasing er listet herunder: 

  • Leasing kan ofte blive dyrere end hvis man købte selve bilen.

  • Ende ud i ufleksible kontrakter, som ikke kan afbrydes.

  • Bilen er ikke din, derfor skal man være ekstra påpasselig med den pågældende bil.


Køb eller leasing?

Det vil altid være en god ide, at købe sin egen bil, hvis man har kapital til at købe i stedet for at lease - dog er du bundet til din likviditet af bilen. Derfor er det svært, at overskue hvad der er bedst at gøre i den enkeltes situation. Hvis du har tvivl kan du altid kontakte din bank, diverse leasingfirmaer og bilforhandlere - som måske kan hjælpe dig med, at træffe det helt rigtige valg. Derudover er det også vigtigt altid at lave et baggrundstjek for de forskellige leasingfirmaer inden man vælger at skriver under på en kontrakt, som man hæfter for i mange måneder. Følg og få notifikationer ved næste nyhed


x