5 tips inden du køber bil udenlands

5 tips inden du køber bil udenlands

8. mar 2020
Dette er sponsoreret indhold

Der kan være mange fordele ved at investere i en ny bil i udlandet. Der er dog også nogle importudgifter og regler, som er vigtige at have styr på inden du binder dig til noget. Det ville være ærgerligt at opdage ekstra udgifter efter at have købt en ny, lækker bil til en god pris i udlandet, som lige pludselig gør prisen mindre attraktiv. Læs med og få tips til hvordan du skal gribe Autoimport an.

1. Gør dig nogle økonomiske overvejelser
Inden du går i gang med forarbejdet, er det en god idé at gøre sig nogle få overvejelser først. Dette kunne for eksempel være at undersøge dine økonomiske muligheder. Altså hvilken bil har du råd til? Skal den være ny eller brugt? Når først du har klarlagt dit økonomiske råderum, er det nemmere at bestemme hvilken bil du skal købe. Det kan også være at du er nødt til at låne penge, for at kunne købe din drømmebil. Hvis dette er tilfældes, er du også nødt til at lægge en økonomisk plan over dit bilkøb og lave en aftale med banken. Desuden kan det også være værd at overveje, om det bedst kan betale sig for dig at købe bil i Danmark eller udlandet. 

2. Gør dit forarbejde inden du køber
Når du har besluttet dig for hvilken bil, du ønsker at importere hjem til Danmark, skal du foretage dig lidt forarbejde. For eksempel, hvilket land skal bilen importeres fra. Mange biler importeres fra Tyskland, da de har et meget stort bilmarked. Desuden ligger Tyskland tæt på Danmark, hvilket gør det nemmere selv at transportere bilen hjem. Undersøg derudover markedet generelt, og find bilen til den bedste pris. Sørg for at bilen har de nødvendige papirer og er i god stand. 

3. Overvej bilens hjemtransport
Når du har fundet den helt rigtige bil, skal du selvfølgelig have transporteret den hjem til Danmark. Der findes forskellige muligheder, hvoraf én af dem er, at du selv kører den hjem. Du skal dog undersøge, om du skal benytte dig af eksport- og prøveplader eller køre på sælgerens nummerplader. Vær opmærksom på at begge dele koster noget. 

4. Husk at registrere din nye bil
Nu er din nye bil endelig kommet til Danmark, og du kan ikke vente med at kører i den. Men først er det vigtigt, at du får foretaget et toldsyn af bilen. Bilens stand bedømmes og km-tallet aflæses, hvorefter SKAT kan vurdere bilens værdi. Dernæst skal bilen igennem et registreringssyn, hvor bilen vurderes på færdselssikkerhed og om den er i lovlig stand. Det er lovpligtig at registrere din nye bil hurtigst muligt efter den er blevet importeret til Danmark.

5. Bilen skal afgift beregnes 
Som det sidste er det vigtigt at bilens afgift bliver beregnet. Der er flere faktorer, der afgøre bilens afgift. Dette er for eksempel om bilen er ny eller brugt. Derudover tager afgiften afsæt i handelsprisen, hvilket gør at afgiften kan variere en del alt efter mærke, model og bilens alder. Det kan være svært at beregne registreringsafgiften selv, men der findes massere af hjælp at hente til netop dette. 

Følg og få notifikationer ved næste nyhed


Annonce